Menj Kapálni!

Ellene vagyok az interneten való művelődésnek,a számítógép előtt eltöltött hosszú óráknak.Akárki,aki ezt itt olvasgatja,ne tegye!Ha mégis olvasna,akkor nyomtassa ki,vagy körmölje le a kis kezével,tollal,papírra - a kézzelfogható dolgok sokkal többet érnek!
Ne legyen lusta,és ne legyen sóher!Ha már ingyen ide van pakolva minden,ennyit csak megér!

2013. július 6., szombat

Szellemvasút

Egyszer volt,hol nem volt...
Csak a láncainkat veszíthetjük,kedves barátaim!
Én,magam,aki vagyok,én,nem hagyom,hogy a nyugati imperialista befolyás mételyezze óriás nemzetünk hatalmas nagyságát!
Itt jön Bástya elvtárs,végigtekintget mindenen,megáll a szocialista szellem vasútja előtt,s elégedetten bólintgat.
Ételjegy.
200%
Zimmezum,zimmezum...recefice...na bumm...
Valahogy ezek a képek villannak meg a szemem előtt,mielőtt belépnék az üzletbe,s még egy percig elnézegetem ezt az ötvenes évekből visszaszármazott cégért.
De most komolyan: ocsmány,semmit nem mondó betűk,bármely esztétikát mellőző forma és színek.Az még nem zavarna,ha egyszerűen csúnya,de ez....önismétlés,de tisztára ötvenes évek!
Viktorunk pózairól amúgy is elég gyakran eszembe jut a mi bölcs vezérünk,nem én vagyok az egyetlen,tudom.
De haladjunk,mert rágyújtanék. A magam anti-nemzeti,magyartalan módján,mert az nem magyar,és főleg nem nemzeti,aki dohányzik,mert ez visz minket a végromlásba,és tüntet el bennünket a Föld színéről ám!Nem értem ugyan,hogy függ össze az érzelmi hovatartozás,és a dohánytermékekhez fűződő viszonyom.Lehet,hogy a nemdohányzó felem leköpi majd a dohányzót,mert liberálisnak tartja?Érdekes lesz ezzel a skizofréniával diliházba kerülni.
Belépek,és persze a modern belsőépítészet böszme sterilsége vág pofán,indokolatlan neoncsíkokkal,melyek mögött igen groteszknek hat a Fecske cigaretta.
A pénztárgépet kezelő körszakállas balfasz (bocsánat,de az!) bele-bele pillant a kihelyezett puskába,mit is kell tennie,és egy kézzel pötyögve nagy nehezen kiszámolja a visszajárót.Első ránézésre is KDNP-s.Vannak ilyenek,akikről lerí.
Igyekszem mielőbb kijutni.
Furcsa,bizarr időgép ez a bolt,Örkény-féle groteszk világ.Borzasztó élmény ide belépni.
Vajon az Orsós Marika ugyanezt érzi majd,mikor a segélyosztás után betér ide?
Kötve hiszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése