Menj Kapálni!

Ellene vagyok az interneten való művelődésnek,a számítógép előtt eltöltött hosszú óráknak.Akárki,aki ezt itt olvasgatja,ne tegye!Ha mégis olvasna,akkor nyomtassa ki,vagy körmölje le a kis kezével,tollal,papírra - a kézzelfogható dolgok sokkal többet érnek!
Ne legyen lusta,és ne legyen sóher!Ha már ingyen ide van pakolva minden,ennyit csak megér!

2013. július 29., hétfő

Mese műanyagból


A giccses flitteres ruhák mezején, a szoláriumtengeren is túl, de még a méregdrága –ám annál büdösebb- parfümökön is túl, egy leárazott Lacoste cipősor tövében élt egy csillám-álom-ribanc. Nem szenvedett semmiben hiányt, csupán lelke nem volt… nem vehette meg.
Pár hete kezdett el drasztikusan átalakulni. Végtagjai egyre szakaszosabban kezdtek el mozogni, később szemei is üvegesedésnek indultak, végül szájának csücsörítése bénult rá plasztikussá vált tekintetére. Ahányszor csak beszédre akarta nyitni ajkait, csupán sípoló hangot volt képes kierőltetni magából. Ahogy ott totyogott a pláza tükörsima parkettjén olyan volt, akár egy defektes gumikacsa. A biztonsági őröket is megtévesztette a nagy átváltozás, ezért betették a játékosztályra a többi sípoló plüssfigura közé.
Hamarosan felháborodott szülők tömkelege követelte, hogy azonnal távolítsák el az ízléstelen guminőt a gyermekek által is sűrűn látogatott üzletből. Egy használt szexuális cikkeket árusító bolt tulajdonosa kapva kapott az alkalmon és áron alul megvásárolta a csillám-álom-ribancot. Bérelhető guminő lett belőle. Végre ugyanúgy élhetett, mint azelőtt.
Pedig milyen sokra vihette volna. Ragyogó hostess buszos kurva válhatott volna belőle. Csak egy kicsivel kevesebb hajfesték, csak egy árnyalatnyival kevesebb szolárium, csak egy kilóval kevesebb szájfény… csak valami emberi külső… vagy egy kiolvasott könyv… talán megmenthette volna…
De az élet szép, a következő Való Világba még simán bekerülhet.
 
(2011)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése