Menj Kapálni!

Ellene vagyok az interneten való művelődésnek,a számítógép előtt eltöltött hosszú óráknak.Akárki,aki ezt itt olvasgatja,ne tegye!Ha mégis olvasna,akkor nyomtassa ki,vagy körmölje le a kis kezével,tollal,papírra - a kézzelfogható dolgok sokkal többet érnek!
Ne legyen lusta,és ne legyen sóher!Ha már ingyen ide van pakolva minden,ennyit csak megér!

2014. április 4., péntek

Aranyszín köpések a kommunikációról

A minap diskuráltam egy igen kedves ismerőssel, s efféle gondolataink születtek:

A modernizmus vívmányának számító interurbán, világhálón való kommunikáció valójában visszaveti az emberek közti kapcsolatokat. Ha úgy tetszik, elidegenít minket egymástól, hisz a saját kis biztonságos burkunkban ücsörögve, egy gép közvetítésével, a testbeszéd teljes hiányában, "beszélünk" vagy "beszélgetünk" (a különbözőség lejjebb olvasható) egymással. Külön jelrendszert alkotunk, ami a hangulatunkat hivatott közvetíteni, ám a gondolataink nem olvashatók ki belőle, főleg, ha hazudjuk azokat. Amúgy a testünkre lenne írva. Erre a telefon sem képes!
Akkora különbség van az internetes (szkájp, fészbúk, ésatöbbi) kapcsolattartás és az élő, egyenes beszéd közt, mintha összehasonlítanánk a maszturbálást a szexszel. A cél ugyanaz, alapvetően hasonló a módszer, ám meg sem közelíti egymást a kettő.

Beszélni valakivel nem jelent többet, mint egyszerű információcserét. Beszélgetni valakivel a gondolataink megosztását. Néhány betűben rejlő hatalmas különbség!

Ennyire finom a magyar nyelv. És még mennyire! Egyetlen betű! Nagyanyámmal ma reggeli beszélgetés közben kipökött arany:
Nem mindegy, hogy a javát akarod valakinek, vagy a javait.

Ennyi, kérem!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése