Menj Kapálni!

Ellene vagyok az interneten való művelődésnek,a számítógép előtt eltöltött hosszú óráknak.Akárki,aki ezt itt olvasgatja,ne tegye!Ha mégis olvasna,akkor nyomtassa ki,vagy körmölje le a kis kezével,tollal,papírra - a kézzelfogható dolgok sokkal többet érnek!
Ne legyen lusta,és ne legyen sóher!Ha már ingyen ide van pakolva minden,ennyit csak megér!

2013. október 12., szombat

Meglepetések friss munkavállalóknak (aRosseb)


Ó, gyerekek, emlékeztek még az iskolapadban átélt izgalmakra? Minden napra jutott valami újdonság. Egy újabb adalék a nagyvilág rejtelmeiből, minden alkalom egy nagy felfedezés. Ugye fel tudjátok idézni a pillanatképet, amint szorongva csücsültök a rétegelt lemez széken várva az újabb meghökkentő meséket. Na ezt felejtsétek el!

A munka monoton, unalmas. Fehér holló-számba menő ritkaság, ha az első pár hónap elteltével, a minimális rutin megszerzése után is bárminemű meglepetéssel tud szolgálni.


Apropó: nem születtetek popsztárnak, rocksztárnak. Nincs rejtett tehetségetek, egy ember vagytok csupán a nagy szürke tömegből. Senki sem fog felfedezni benneteket – mert nincs miért. És minél előbb váltok képessé elfogadni ezt a tényt, annál előbb lesztek relatíve boldogok, s érhetitek el a lelki nyugalmat. Uszkve tíz esztendő. Jobb esetben. Egyénfüggő. Vannak makacs, harmincas gyerekek.


Mert ugye az elmúlt kb. 100 esztendő torz elmebaja: gyermekeinknek majd könnyebb lesz, többre viszik. Egy frászt! Ugyan mitől?

Hol van az megírva, hogy minden vízvezeték szerelő kicsi fia/lánya agysebész vagy jogász kell legyen, többszázezres fizetéssel, kertes villával, bejárónővel? Butaság.

Régen hogy is volt? Elsőszülött fiú: örökli a földet, gazdaságot, hivatalt, kinek mi. Másodszülött fiú: papnak, vagy tanítónak tanul, értelmiségi lesz. Ha gyereklány született: férjhez megy. Ezzel szemben ma mindenki önmegvalósít, pénzt hajszol. Meg is van az eredménye, hogy több száz év hagyományát, kialakult öröklésmenetét a szemétre hajították. Rengeteg a csöves, prostituált, savanyú, cinikus, élvhajhász semmirekellő. Belőletek is válhat egy ezek közül. Lehet választani!


A főnökeitek is valószínűleg kicsinyes, ostoba, ám annál ambiciózusabb, arrogánsabb, törtetőbb alakok lesznek. A való életben persze életképtelenek lennének, hisz még egy fénymásoló gombját sem képesek megnyomni, a kávéfőző kezelése pedig misztériumszámba megy náluk.

Semmibe vesznek. Megaláznak. Holdudvaruk által rájuk ruházott felsőbbségük percenként érzékeltetik veled. Két opció van: elveszitek az állását, olyanná válva, mint ő. Vagy: besavanyodtok, megundorodtok az élettől. Esetleg pofán vágjátok, és viharos körülmények közt faképnél hagyjátok a helyet – de ez nem valószínű. Különben is, nemigen lesz jobb.


Mert mindig van lejjebb. Bármelyik bokor mögül előbukkanhat egy még bunkóbb főnök, kisfőnök, kollega. Létezik rosszabb beosztás, munkarend, hosszabb munkaidő, és igen, rosszabb fizetés is.


Nem tudtátok? Nem is sejtettétek? Most csalódtatok? Ja, hogy kárpediem, meg szexdrogzrákendroll...ejnye. Hagyjuk inkább! Úgyis rájöttök. Mindenki rájön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése