Menj Kapálni!

Ellene vagyok az interneten való művelődésnek,a számítógép előtt eltöltött hosszú óráknak.Akárki,aki ezt itt olvasgatja,ne tegye!Ha mégis olvasna,akkor nyomtassa ki,vagy körmölje le a kis kezével,tollal,papírra - a kézzelfogható dolgok sokkal többet érnek!
Ne legyen lusta,és ne legyen sóher!Ha már ingyen ide van pakolva minden,ennyit csak megér!

2014. március 14., péntek

Bohóc


Tükörbe bámul, nem púderral festi arcát. A kocsmába készül, fellépése lesz. Minden találkozás egy fellépés. Izgul. Sört vesz ki a hűtőből. Grimaszol egy sort a fürdőben. Megigazítja táskás szemeit, köhint, gondosan csukja az ajtót és ritmusos léptékben indul a városba. Nem hallgat zenét, fülel, keresi a viccet az őt körülvevő nyomorban.

Ő a vicces fiú. Neve van és poénjai. Többet nem tudunk róla. Nem akarunk. Neki nincsen magánélete, sem múltja, sem problémái, sem neme… ő vicces. Eszköz a társaságban. Olcsó nevetésekért vetkőzi le emberségét. Mosolygó szellemként szürcsöli az ajándéksört a sarokban. Az asztaltársaság kinevette magát, vele már senki nem beszél. Szeretne közéjük ülni, ott van és mégsem, túl olcsón adja magát. Biztonságosan betakarózik a gyorsan szerzett, ellopott jókedvvel. Hitegetik őt az elévetett harsány vigyorok; szeretné azt hinni, ez annyit tesz: „Szeretünk.” Fáradt, sokat adott, hogy gyorsan kaphasson, agya kattog… vele, vagy rajta nevettek?


Figyeld meg egyszer azt a hanyagul elejtett görbe foszlányt a száján. 
Figyeld meg egyszer a figyelő szempárok kereszttüzében szónokló bohócot… nincs nála magányosabb.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése